1) How many squares are there?

                        
 

Answer: 55

Smallest: 5 x 5 =25
2 by 2's = 4 x 4 = 16
3 by 3's = 3 x 3 = 9
4 by 4's = 2 x 2 = 4
Total = 25 + 16 + 9 + 4 = 55

2) Carrol lives in Los Angeles and her cousin David lives in San Francisco. The two cities are 381 miles apart. They want to meet somewhere in between the two cities. They start at 8:00 am in the morning. Carrol drives at 67 miles per hour, and David drives at 60 miles per hour. What time will they meet? (4/2)

Answer: 11 am
Solution: The speed of the two adds up to 60 + 67 = 127  miles per hour

381 (60 + 67) = 3 hr is the time it takes them to drive and meet. Therefore, they will meet at 11:00 am